Strategii adoptate la turneele de poker online

Chiar daca nu la fel de multi ca in alte tari, in Romania exista, de asemenea, amatori de poker, unii ajungand chiar sa aiba castiguri insemnate  din acest sport (in sfarsit, a fost recunoscut in mod oficial drept sport).
 
Nu poti avea insa pretentia ca la cateva luni sau chiar saptamani dupa primul tau joc de poker sa obtii castiguri mari in mod constant. Un jucator de poker trebuie sa dobandeasca mai multe calitati, acestea venind in timp, referindu-ne aici la ani de zile, nu la cateva luni.
 

Vezi in acest articol calitatile pe care trebuie sa le ai pentru a juca poker la nivel inalt

 
Multi jucatori de poker, pe care ii putem cataloga drept amatori, isi doresc ca inca din prima saptamana rezultatele sa se observe in contul lor, ori asa ceva este aproape imposibil. In acest sens, ei comit o greseala care le poate fi fatala, una de neconceput in pokerul profesionist si anume lacomia. In dorinta de a castiga cat mai mult la acel joc online, fie ca este vorba despre Cash game, sit&go sau turneu, isi vor forta norocul, sperand ca zeita Fortuna va fi de partea lor.
 
Asta se poate intampla o data, de doua ori, insa acest noroc nu poate dura la infinit. In schimb, daca esti chibzuit si indeajuns de prudent, insa nu foarte, fiindca prudenta excesiva nu este buna in poker, poti ajunge sa castigi constant. 
 

Cel mai mare fond de premiere se gaseste la turnee


Dintre cele 3 tipuri de jocuri (Cash, Sit&Go si turnee) cel mai usor ni se pare sit&go, deoarece acolo te confrunti cu putini adversari (maxim  9, in general). Jocurile cash sunt cele mai periculoase, deoarece o singura mana te poate face sa pierzi intreaga suma de bani pe care ai adus-o la masa.
 
Sursa foto: www.gamesreviews.com
 
Insa in cazul Sit&Go fondul de premier este unul mic, rareori reusind sa castigi mai mult. In cazul jocurilor la mese cash in general castigurile in urma unei maini sunt mici, nefiind exclus ca mai tarziu sa pierzi tot profitul si chiar mai mult.
 
In cazul turneelor insa, daca fructifici la maxim calitatile enumerate in linkul de mai sus, ai putea face o figura frumoasa, terminand in primele locuri, caz in care ti-ai inzeci sau chiar insuti buy-inul. In functie de acest buy-in si de cat reprezinta el din banca ta totala esti tentat sa adopti o maniera mai ofensiva sau mai defensiva in ceea ce priveste mainile jucate in turneu. Un jucator profesionist nu procedeaza insa asa, ci va aborda la fel atat jocurile cu fonduri mici de premii, cat si pe cele cu fonduri mari.
 

Care este abordarea potrivita intr-un turneu de poker?


Aici nu vom discuta prea mult despre actiunile pe care este bine sa le intreprinzi in functie de mana avuta, ci ne intereseaza mai tare momentul in care este recomandat sa mizezi. Majoritatea turneelor pe care le gasesti la cele 3 case online la care poti juca poker online dispune de late registration (inregistrare tarzie), lucru preferat de unii, dar urat de altii. Acest late registration poate fi de cateva zeci de minute sau chiar cateva ore (mai ales in cazul turneelor cu un buy-in mare).
 
Stim ca asta poate fi frustrant, insa tocmai din acest motiv va sfatuim sa va vedeti de jocul vostru si sa nu vizualizati statisticile turneului (locul pe care va aflati, numarul de jucatori inscrisi sau chipsurile pe care le are ultimul jucator care in momentul acela se afla pe locurile premiate) in prima ora sau chiar primele doua ore de la inregistrare. Toate aceste aspecte va pot influenta jocul in mod negativ.
 
In schimb, recomandam sa va inscrieti la turneu inca de la inceput, deoarece atunci blindurile sunt mici. Asta va permite sa riscati mai mult, insa cu masura, in fazele incipiente. Spre exemplu, daca Big Blindul nu reprezinta mai mult de 5% din jetoanele pe care le aveti, puteti da Call valorii Big Blindului daca aveti o carte peste 10 (J,Q,K sau A) si una peste 6 (7,8,9 sau 10).
 
In cazul in care dispuneti de o pereche mai mica de 7 sau daca ambele carti din mana sunt mai mari decat 10 puteti majora miza alocata (da raise) cu pana la 5 ori valoarea Big Blindului, in functie de jetoanele totale pe care le aveti, conditia fiind aceea ca nimeni sa nu mai fi dat raise inaintea voastra.  Daca aveti o pereche mai mare de 10, puteti da chiar all-in, insa este foarte important ca acest all-in sa fie inainte de flop. Daca veti da un simplu raise, s-ar putea ca dupa cartile venite pe flop adversarul vostru sa fie in avantaj. Daca dati all-in inainte de flop, probabilitatea ca acesta sa accepte scade simtitor decat la un simplu raise.
 
Totodata, in cazul in care aveti suficiente jetoane si mai sunt cativa jucatori ce trebuie eliminati pana la clasarea in premii, recomandat este sa stati in sit out (sa nu jucati decat, eventual, Big Blindul). Asta pentru a evita surprizele neplacute. Dupa intrarea in premii veti putea juca putin mai degajat, fara presiune, lucru care se poate dovedi foarte bun.
 

Concluzii

 
  • Din turnee se poate castiga mai mult decat din sit&go si jocuri cash
  • Este recomandat sa te inregistrezi inca de la inceputul turneului, chiar daca acesta beneficiaza de late registration
  • In primele faze ale jocului, cand big blindul este mic, iti poti asuma mai multe riscuri, insa nu exagera
  • Stai in sit out cand esti aproape de a intra in premii
 

Aceasta este camera la care ai sanse bune de a intra in premii la turneele de poker